RESTAURACE
Restaurace penzionu Barbora je zaměřena na přípravu odlehčené české a mezinárodní gastronomie, jejímž výsledkem je jednoduchost s kombinací kvalitních ingrediencí bez přidávání dochucovacích aditiv . Přípravě pokrmů je věnována maximální péče, použité suroviny pochází převážně od českých zemědělců. Připravené pokrmy pak tvoří dokonalý celek rozmanitých vůní a barev. Každým podávaným pokrmem se snažíme o to, aby si hosté restaurace a penzionu Barbora odnesli jedinečné gurmánské zážitky. Recepty naší kuchyně spojuje experimentování s tvůrčím přístupem tak, aby výsledný pokrm uspokojil i toho nejnáročnějšího hosta. Výsledkem práce našich kuchařů je rafinovaná a delikátní kuchyně spojená s kreativitou při tvorbě každého pokrmu. Veškeré pokrmy jsou připravovány s ohledem na požadavky zdravé výživy, samozřejmostí je kvalita a čerstvost používaných surovin. Restaurace se může pochlubit i výrobou vlastního domácího chleba a cukrářských dezertů.
Naše restaurace je připravena Vám, prostřednictvím našeho šéfkuchaře poradit a připravit pro Vás originální menu včetně profesionálního aranžování tabule, dle Vašich představ, pro jakoukoliv Vámi zvolenou příležitost.Součástí nabídky je i polední menu včetně zvýhodněných cen polévky, dezertu a nápojů.Pozornost je věnována i našim nejmenším, kteří se mohou těšit na speciální dětské menu a kouzelný dětský koutek.Restaurace a penzion Barbora si Vás dovoluje pozvat na oběd, večeři či posezení u kávy, sklenky vína nebo skvělého drinku v luxusním, příjemném prostředí s ojedinělou atmosférou přímé vyhlídky na chrám sv. Barbory.
Restaurace je zcela nekuřácká.
Salonek
Kromě restaurace mohou naši hosté využít oddělený salonek, který je díky vybavení moderní audiovizuální technikou, vhodný i k pořádání firemních školení, meetingů, seminářů, tiskových konferencí, svateb a různých akcí společenského a obchodního charakteru.
Terasa
V letních měsících je k dispozici posezení na venkovní terase s jedinečným výhledem na chrám sv. Barbory.
Šéfkuchař
Jan Brei
Šéfkuchař restaurace a penzionu BARBORA Kutná Hora úspěšně absolvoval Školu hotelnictví a gastronomie v hotelu INTERNACIONAL v Praze.
Po ukončení studia začal pracovat v restauraci ITAL a později v restauraci NA LESTNICE v Moskvě. Zde se podrobně seznámil zejména s italskou, japonskou, kavkazskou a tradiční ruskou kuchyní. Zároveň získal neocenitelné zkušenosti s přípravou pokrmů pro velmi náročnou moskevskou klientelu. Díky svým mimořádným schopnostem a zkušenostem byl po návratu do České republiky angažován v prestižních restauracích v Praze, jmenujme např. francouzskou restauraci BELLEVUE, dále zámeckou restauraci CHATEAU St. HAVEL a arabskou restauraci DAHAB.
Významným způsobem spolupracoval na televizních kulinářských programech v Moskvě. V Praze spolupracoval například s kuchaři televizního pořadu „KLUCI V AKCI“. S těmito populárními kuchaři pak slavnostně otevíral PERFECT RESTAURANT v centru Prahy. Mimo své stabilní angažmá jezdil na školy vaření a grilování po celé ČR, na Slovensko atd.
Jeho doménou jsou přiměřené experimenty s chutěmi jednotlivých jídel tak, aby docílil jejich jedinečné harmonie a to bez jakýchkoli dochucovadel!!! Specializuje se na japonskou kuchyni, speciálně pak na přípravu SUSHI pokrmů. V restauraci a penzionu BARBORA vede školu vaření, kde se účastníkům kursu snaží předat své nejlepší zkušenosti z přípravy typických pokrmů tradiční i méně tradiční kuchyně různých zemí celého světa.